05.04.2024. Karjeras izglītība

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu izglītojamiem, kuras laikā skolēniem tiek sniegta iespēja
apmeklēt kādu darba vietu, vērot sev interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu un, iesaistoties darba procesā,
nointervējot darba devēju, “piemērīt” sev interesējošu profesiju – der vai tomēr nebūs īstā. “Ēnu diena” tiek organizēta jau vairāk nekā 20 gadus. Tās mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

Šogad “Ēnu” dienas aktivitātēs piedalījās arī daudzi Garozas pamatskolas 1.-9. kl. izglītojamie, iepazīstot Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieces, ugunsdzēsēja – glābēja, grāmatveža, pavāra, pirmsskolas pedagoga, skolotāja, kokapstrādes speciālista, uzņēmuma direktora, medicīnas darbinieka, rūpnīcas darbinieka un citu speciālistu darba ikdienu.

Šoreiz izglītojamie viesojās darba vietās, bet jau nākamo nedēļu, 9.aprīlī, vecāki ar savām darba gaitām iepazīstinās jauniešus karjeras izglītības pasākumā 5.- 9. klašu izglītojamiem “Profesiju duelis”, kas norisināsies Garozas pamatskolas zālē.

Solvita Cukere,

karjeras izglītības speciāliste

Galerija