26.10.2023. Erasmus +

Garozas pamatskolā no 13.10 – 20.10. Erasmus programmas ietvaros viesojās skolēni no Nīderlandes – Valherenas pussalas. Skolēni piedalījās dažādās izglītojošās nodarbības un izzinošos pārgājienos, kuros veidoja izpratni par Latvijā esošo ekosistēmas daudzveidību un tās ilgtspējību.

10 skolēni un 2 skolotāji no Nīderlandes kopā ar Garozas pamatskolas 10 skolēniem un 2 skolotājiem no Latvijas pavadīja aizraujošas un izzinošas dienas Latvijas dabā, kuru laikā iepazina gan Latvijas valsts mežus, purvus, pļavas, gan uzlaboja savas zināšanas angļu valodā un ieguva jaunus draugus. Skolēniem tika piedāvāt iespēja uzzināt, kā noteikt koku vecumu, kā izmērīt koku garumu, kā apsaimniekot mežu, kāda ir dabas daudzveidība purvā un kas to veido un vēl daudz jaunas informācijas par Latvijas ekosistēmu. Kā arī skolēniem tika piedāvāta iespēja darboties skolas dārzā apgūstot dažādas dārzkopības prasmes un iepazīt latviešu tautas kultūru un tradīcijas. Par katru dienu skolēni veidoja dienasgrāmatu – rīkā PADLET.

Pēc projekta skolēni atzina, ka ir ieguvuši daudz jaunas un noderīgas informācijas par dabas daudzveidību un instrumentiem ar kuru palīdzību izzināt un izprast dabas procesus.

Dažas atziņas no Garozas pamatskolas skolēniem pēc projekta:

“Visvairāk man patika, ka varēju pavadīt laiku ar kādu, kas nav manā klasē vai ģimenē. Un protams uzzināt par dažādu cilvēku interesēm. Ļoti patika, ka mēs iemācījāmies lietas, ko dara Latvijā, bet nedara Nīderlandē. Diezgan arī interesanti bija uzzināt par Nīderlandi, tradīcijām, ievērojamām personām un citām lietām.” ( skolēns no 8.kl.)

“Man patika ka Nīderlandes meitenes bija ļoti atsaucīgas, ar viņām bija interesanti pavadīt laiku. Bija forši uzzināt par viņu kultūru, svētkiem un valsti. Viena lieta, kas man noteikti noderēs, ir tas ka es iemācījos, ka nevajag kautrēties, bet runāt, kaut arī baidies un nav pārliecības par valodas prasmēm. Un otra lieta ka uz visu vajag paskatīties ar smaidu. Tas raisa vēlmi būt tādam pašam!”(skolēns no 7.kl.)

“Man viss patika, īpaši slidošana. Man arī patika, ka Nīderlandes meitenes nekautrējās runāt un ka mēs visu laiku sava starpā pļāpājām. Man patika pārgājiens uz Cenu purvu. Forši ari bija uzzināt kaut ko jaunu, piemēram, par kokiem, kā izmērīt cik m viņi ir gari.” (skolniece no 6.kl.)

“Ļoti patika ka mēs varējām daudz staigāties svaiga gaisā un patika braukt uz interesantam vietām, piemēram uz Rīgu, kur iepazinām Vecrīgas vēsturi. Patika braukt slidot, iemācījos pārvarēt bailes no komunikācijas ar meitenēm apguvu vairāk zināšanas angļu valoda un gaidu vēl tādu pašu tik interesantu un jauku projektu !” (skolniece no 6.kl.)

“Patika tas ekskursija pa Vecrīgu un pārgājiens pa Cenu purvu. Kopā varējām paslidot. Nākotnē noderēs uzlabotās angļu valodas zināšanas . Es iemācījos labāk komunicēt ar citiem. Patika nodarbība kā pārstrādāt otrreizējos materiālus. Man ļoti patika projekts un gaidu nākamo!” ( skolniece no 6.kl.)

“Iemācījos, kas ir ekosistēma. iemācījos labāk komunicēt ar cilvēkiem. Iemācījāmies taisīt logo programmā – Canva. Iemācījos cept maizi un žāvēt ābolus.”(skolniece no 5.kl.)

Man tā nedēļa ļoti patika, bija ļoti interesanti braukt ekskursijās, iet pastaigās vai vienkārši parunāt. Meitenes bija ļoti jaukas un izskatījās laimīgas, es domāju viņām bija interesanti ciemoties pie mums un uzzināt par mūsu skolu. Viņas mums arī stāstīja par savu skolu un par savu valsti, tur ir diezgan citādāk nekā pie mums. Šo pieredzi es nekad neaizmirsīšu, katru dienu kad biju un kaut ko darīju ar viņām jutos tik laimīga. Bija bēdīgi tajā dienā kad viņas brauca prom. Es viņas vienmēr atcerēšos. (skolniece no 7.kl.)

 

Eiropas Savienības ERASMUS + akreditācija skolu izglītībā Nr. 2022-1-LV01-KA120-SCH-
000106095 Jelgavas novada izglītības iestādēs tiek īstenota no 2023.gada līdz 2027.gadam,
akreditāciju saņēmusi Jelgavas novada Izglītības pārvalde, novada izglītības iestādes akreditācijā
darbojas kā konsorcija dalībnieki. 2023./24.mācību gadam piešķirtais ES finansējums
akreditācijas īstenošanai ir 72 791,00 EUR

Logo | Erasmus+

 

Galerija