27.11.2023. Latvijas skolas soma

23. novembris Garozas pamatskolas skolēniem bija diena, kad katrs skolēns varēja piedzīvot programmas “Latvijas skolas soma” aktivitāti.

Skolas 1. – 4. klases skolēni kopā ar Raiti Zapacki iepazina pasakas. Nodarbībā “Pasakas no pirmssākumiem līdz mūsdienām” skolēni izzināja latviešu tautas un pasaules pasaku vēsturi, veidoja savu pasaku un piedalījās dažādās aizraujošās rotaļās ar pasaku motīviem. Nodarbības skolēniem patika un skolēni atzina, ka uzzinājuši daudz ko jaunu un turpmāk pasakas lasīšot vairāk.

5.– 9. klases skolēniem tika piedāvāt iespēja piedalīties koncertlekcijā “Latviešu karavīru dzīvesziņa un dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām”, kurā varēja iepazīt latviešu karavīru dziesmas ar attiecīgā laika mūzikas instrumentiem (kokles, ģīgas, dūkas, bungas, stabules, harmonikas, ģitāra, cītara, mandolīna, akordeons) , karavīra apģērbu, ieročus, kaujas taktiku, kultūras un atpūtas dzīvi. Pēc koncertlekcijas skolēni atzina, ka koncerts bijis interesants, ka dažas no dziesmām ir dzirdētas un ir radusies lielāka interese izzināt Latvijas tautas vēsturi un karavīru gaitas.

Programma ”Latvijas skolas soma” atkal pierāda, cik svarīgi kultūru ir piedzīvot un būt klātesošam.

 

Eva Čata

Galerija