02.05.2024. Erasmus +

Ceļojums sākās ar lidojumu no Rīgas uz Amsterdamu. Daži no skolēniem lidoja pirmo reizi un lidojums vien jau bija īpašs notikums.

Katra diena projektā bija notikumiem bagāta un aizraujoša. Skolēni ceļojuma laikā pabija daudzās vietās – slavenajā Kokenhofas dārzā, piknikā pie Ziemeļjūras, apmeklēja slavenākās vietas un objektus Midelburgā, piedalījās nodarbībās CSW skolā ( mākslas nodarbība, demokrātijas nodarbība, sporta nodarbība), devās izbraukumā ar kuģīti pa jūru, ceļojumā uz Belģiju, lai apskatītu Eiropas parlamenta ēku Briselē, apskatīja “Mini Eiropu” parku, devās 10 km izbraukumā ar velosipēdiem, pagatavoja gardas kanēļmaizītes, kas ir vietējais tradicionālais našķis. Visu viesošanās laiku skolēni bija apmetušies viesģimenēs, kuras rūpējās par skolēnu ikdienas vajadzībām un piedāvāja dažādus izklaidējošus pasākumus. Tika iegūti jauni draugi un iepazīta vietējā kultūra.

Skolēnu atziņas par mobilitātes nedēļu :

“Es ieguvu pilnīgi citu perspektīvu pasaulē pēc šī ceļojuma. Esmu ieguvis jaukas atmiņas un draugus. Iemācījos par kultūru, vēsturi un daudz citām lietām. Viena lieta, kas ļoti man patika bija viņu riteņbraucēju kultūra.” (8.kl. skolēns)

“Es šajā ceļojumā ieguvu daudz jauku atmiņu, kuras neaizmirsīšu.

Viņiem tur ir daudz, kas citādāk nekā Latvijā. Man ļoti patika, ka viņi pārvietojas galvenokārt  ar velosipēdiem. Viņu kultūra arī ļoti interesanta. Es iemācījos, ka ir jānovērtē katra iespēja, ko dod dzīvē.”(7.klases skolniece)

“Es šajā projektā uzzināju, ka Nīderlande ir ļoti attīstīta riteņbraucēju kultūra, un to, ka viņu ēdieni ļoti atšķiras no Latviešu ēdieniem.”(7.klases skolnieks)

“Man patika šis piedzīvojums un es novēlu visiem izmantot iespēju piedalīties Eramsus + projektos, jo tā ir lieliska iespēja ceļot un iepazīties ar jauniem draugiem.”  ( 9.klases skolniece).

 

Dalība Erasmus+ projektā ir paplašinājusi skolēnu redzes loku, devusi iespēju ceļot, pilnveidot angļu valodas prasmes un protams atrast jaunus draugus ārzemēs.

Galerija