22.01.2024. Audzināšanas darbs

18.janvāri Garozas pamatskolā, kā jau katru gadu tika kurts Barikāžu atmiņu ugunskursSkolēni varēja uzzināt, kas ir Barikāžu atceres diena un dzirdēt cilvēku atmiņu stāstus par šo laiku.

Šogad pie mums viesojās Jelgavas novada priekšsēdētaja vietniece Ilze Vītola, Garozas ciemata iedzīvotāji – Staņislavs Jakovels, Andris Gutpelcs un Salgales pagasta kultūras pasākumu organizatore Anda Plīkša. Viesi dalījās savās atmiņas par pieredzēto un novēlēja arī skolēniem būt drosmīgiem un gataviem jebkurā brīdi iestāties par savu valsts brīvību. Pasākuma laikā skolēni varēja pārbaudīt savas zināšanas piedaloties vēstures skolotājas Ērikas Vugules izveidotā viktorīnā. Paldies Andai Plīkšai par sarūpētajām balvām viktorīnas dalībniekiem. Noslēgumā, kā jau ierasts skolotāji, viesi un skolēni varēja mieloties ar ievārījuma maizītēm un dzert zāļu tēju no skolas Eco Garden savāktajām tējas zālītēm. Paldies skolniecei Samantai Kučkovai no SMU par sagatavotajām dāvaniņām mūsu viesiem.

Ir jauki tie brīži, kad pulcējamies un kopā pārrunājam par to, cik svarīgi ir zināt vēsturi vietai, kas ir mūsu dzimtene – Latvija un nodot šo tradīciju nākamajām paaudzēm.