16.10.2023. – 20.10.2023.

Kā jau katru gadu arī šogad Latvijā norisināsies “Karjeras nedēļa” – no 16. līdz 20. oktobrim. Šogad “Karjeras nedēļa”  atzīmē savu 11.gadu jubileju un ar saukli

“Mans prasmju portfelis” aicinās skolēnus padziļināti izzināt un attīstīt savas prasmes.

 

GAROZAS pamatskolā ir ieplānotas vairākās aktivitātes, ko piedāvāt gan skolēniem, gan vecākiem.

16.10. plkst. 18.30. Karjeras nedēļa iesāksies pirmdien ar tiešsaistes nodarbību skolotājiem un vecākiem – plānojam, ka vecāki un pedagogi visērtāk nodarbībai varēs pieslēgties Facebook tīklā, tur būs izveidots pasākums jeb “Event”, kurā būs redzama tiešraide. Aicinām izveidotajam pasākumam atzīmēt “Interesē” vai “Došos”, lai saņemtu atgādinājumu par tiešraides sākumu pāris stundas pirms tiešraides sākuma. Tie, kuri šobrīd ir FB lapas Tavai karjerai sekotāji, pasākumu uzreiz redzēs savā laika līnijā, bet tie, kuri nav (vai ikviens), varēs atvērt Tavai karjerai FB kontu konkrētajā datumā un laikā, tiešraide parādīsies laika līnijas pašā augšā. Bet es noteikti aicinu sekot Tavai karjerai FB kontam, kas noteikti var noderēt gan skolotājiem, gan vecākiem, tur redzamas Karjeras nedēļas un apkopotas arī citas karjeras atbalsta aktualitātes.

16-20.10.

  • Diskusija un aptauja 4-9.kl izglītojamiem Kādas dzīves prasmes man ir svarīgas un, ko es vēlos apgūt līdz savai pilngadībai” kopā ar skolas karjeras speciālisti – Solvitu Cukeri. Kopīgi noskaidrosim arī kādas prasmes šobrīd ir pieprasītas darba tirgū.
  • Šajā nedēļā izglītojamie varēs noskaidrot sev interesējošus jautājumus arī par prasmēm saglabāt savu veselību un dabas daudzveidību, jo ekoloģiskā domāšana un rīcība ietver daudzas svarīgas prasmes un apzinātu ieradumu veidošanu ikdienā.
  • Jaunāko klašu izglītojamie praktiski darbojoties piepildīs savu Prasmju portfeli un noskaidros, ko vēl viņiem šajā vecumposmā svarīgi apgūt.
  • Arī klases stundās un IT stundās diskutēsim par dažādām dzīvei noderīgām prasmēm.

 

Aicinām arī skolas absolventus un izglītojamo vecākus visa mācību gada laikā aktīvi dalīties ar savu pieredzi dzīves prasmju un profesijas apguvē!

 

Ja kāds no vecākiem vai absolventiem ir gatavs sadarboties, būsim ļoti priecīgi un pateicīgi. Lūdzu sazinieties ar bērna klases audzinātāju.

 

Solvita Cukere, speciāliste karjeras izglītības jautājumos