08.08.2023.

Zemgales plānošanas reģions pavasarī izsludināja konkursu uzņēmējdarbību pedagogiem, ar iespēju jau jūnija izskaņā doties pieredzes apmaiņas braucienā uz Norvēģiju-Trondheim. Pedagogiem bija jānosūta motivācijas vēstule un plāns, kā iegūtās zināšanas jau nākamajā gadā plāno pielietot savā ikdienas darbā ar izglītojamajiem. Konkursu izturot, laika posmā no 27.06. līdz 30.06. uz Trondheimu devās arī mūsu skolas skolotāja Andriana Laura Indriksone. Kas iepriekšējā gadā vadīja Biznesa skoliņu.

“Šajās dažās dienās, mums bija unikāla iespēja ielūkoties vietās, kur aug jaunie uzņēmēji un tur (Norvēģijā), pedagoģija + uzņēmējdarbība ir jau ikdiena. Bērni jau no pirmskolas vecuma posma tiek gatavoti lielajai dzīvei. Primitīvi sniedzot iespēju spēlēties veikalos, bet ar īstu naudu, lai bērns realitāte izprastu šīs naudas vērtību. Skolas vecuma bērni jau aktīvi no 1.klases tiek iesaistīt Skolēnu Mācību uzņēmumos. Tāpat mums bija iespēja apmeklēt arī pedagoģijas fakultāti, iepazīt topošos pedagogus, kas dalījās savā pieredzē un emocijās. Devās uz internacionālo skolu, kurā ir vairāk kā 30 dažādu tautību bērni un visiem jau no bērnības tiek ikdienā iekļauti uzņēmējdarbības pamati to mācību darbā.”

“Noteikti tas, ko no šī brauciena paņemšu līdz uz nākamo mācību gadu ir iegūtie kontakti no Zemgales skolām, kur jau esam vienojušās ar skolotājām par dažādu pasākumu rīkošanu un sadarbību stiprināšanu. Kā arī noteikti iespaidus un idejas, ko sniedza mums Norvēģu pedagogi. Uz atvadām, vienojāmies, ka reiz noteikti mūsu skolēni un norvēģu bērni, sadarbosies un veidos starptautiskas idejas! Lai top!”

 

Iniciatīva tiek īstenota EEZ grantu divpusējās sadarbības fonda ietvaros.

#EEANorwayGrantsLatvia