15.11.2022.

Patriotu nedēļā ar 1.-9. klašu jauniešiem parrunājām iespaidus pēc Lāčplēša dienas Lāpu gājiena uz Vareļu pieminekli un jaunās filmas “Janvāris” noskatīšanās. Jaunieši pastāstīja, ka bijis interesanti salīdzināt Latvijas vēstures stundās dzirdēto ar filmā attainotajiem notikumiem jauna puiša dzīvē. Tas ļāvis Latvijai svarīgos brīvības cīņu notikumus uztvert daudz personiskāk.

Karjeras attīstības atbalsta nodarbībās jaunieši iepazinās ar profesiju pārstāvjiem, kuri gādā par mieru un drošību valstī- armiju, zemesssardzi, policiju, ugunsdzēsējiem- glābējiem, militārajiem mediķiem, politiķiem, vēstniekiem un kapelāniem. Jaunieši piedalījās viktorīnā, meklējot atbildes uz jautājumiem, kādas īpašības un prasmes ir nepieciešamas pretendentiem, kuri vēlas strādāt šajās profesijās. Ipaši tika uzsvērta arī Valsts aizsardzības mācības un jaunsardzes loma nākamo Dzimtenes aizstāvju audzināšanā un izglītošanā.

Savukārt žurnālistikas pulciņā tapa momentfoto no praktiskajām nodarbībām un novēlējumi Latvijai dzimšanas dienā, īpaši uzsverot miera un drošības nozīmīgumu ne tikai Latvijā un Ukrainā, bet visā pasaulē.

Kajeras konsultante,

Solvita Cukere

Galerija